Itt a tavasz! Gyere! Sétálj velünk!

tavaszi-seta

Második közösségi sétánkat 2017. március 18-ára szervezzük.

Program

  • 11 órakor találkozunk Egerben a SZETA Ifjúsági Segítő Házában (3300 Eger, Béke utca 60., a Béke-teleptől néhány száz méterre)

Házigazdánk: Farkas Zsuzsa szociológus, a Szegényeket Támogató Alap (SZETA) egri szervezetének vezetője, aki munkatársaival húsz év alatt a régió mintegy 30 településén végzett elképesztő közösségépítő munkát.

Itt kétórás beszélgetést  tervezünk a helyi munkatársakkal, aktivistákkal és a mentoráltakkal.  Aki szeretne vásárolhat a gyönyörű termékeikből (gyöngyök, kosarak, táskák, női ruhák…) is.
Piknik alapon szervezzük a közös ebédet (kérjük, te is szállj be sütivel, gyümölccsel, üdítővel, szendviccsel…)

  • 13 órakor autókkal elmegyünk Bélapátfalvára, onnan gyalogolunk Bükkszentmártonba, ahova adományokat viszünk. (Adománygyűjtésünkről részletesebben ld. e cikk végén)

A településről és a SZETA itteni munkájáról részletesebben itt lehet tájékozódni:

http://www.atv.hu/belfold/20161209-mikrobuszra-gyujt-a-300-lelkes-roma-falu
https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCkkszentm%C3%A1rton

A háromszáz lelkes faluban – a gyerekkorúak között messze felülreprezentáltak a romák, míg az idősek között a nem romák. Hosszú távú céljaik között szerepel egy közös mikrobusz beszerzése, mert nagyon rossz a tömegközlekedés: a kisbusszal bővülne mind a munka- , mind a tanodai lehetőségek köre is.

  • Beszélgetünk, ismerkedünk a helyiekkel, a raktárba letesszük az adományainkat, amit majd a közösség a későbbiekben saját alapelveik szerint fog a szükségletek szerint kiosztani.
  • 16 órakor indulunk haza

*****

Az adományokat (elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodószereket, ágyneműt, konyhai eszközöket, törülközőt, szerszámokat)
március 17-én pénteken 12 és 17 óra között várjuk a 1052 Budapest, Szervita tér 2. I. emelet 2. alatti irodába. (Ha valakinek ez az időpont semmiképpen nem jó, írjon amenok@menok.eu címre.)

Szintén erre az e-mail címre írjon, akinek gondot jelent az eljutás Egerbe, de szívesen jönne.

Bukkszentmarton